Bestaande websites zijn op verschillende manieren over te zetten naar een Joomla website: migratie op database niveau, handmatig kopieren + plakken en geautomatiseerd knippen en plakken.

De keuze hangt af van de beschikbaarheid van een database en het aantal artikelen dat overgezet dient te worden. db8 heeft sinds 2005 ervaring met migraties vavn andere systemen naar Joomla.

Migratie op database niveau

Indien de huidige website is gebouwd met een CMS en de inhoud van de website vanuit een database op de pagina's wordt getoond, dan kan de inhoud van de website het best via database queries worden omgezet naar een database structuur die door Joomla CMS gebruikt kan worden.

Handmatig kopieren en plakken

Bij kleine websites met maximaal 15 pagina's is de gemakkelijkste manier om de website over te zetten naar Joomla, gewoon via de browser de teksten kopieren en als artikelen in de nieuwe Joomla website te plaatsen.

Geautomatiseerd knippen en plakken

Bij grotere websites met minimaal 15 pagina's kan het sneller zijn om een script te schrijven dat de inhoud van de website omzet in database records die door Joomla CMS gebruikt kunnen worden.