Op vrijdag 4 en zaterdag 5 april 2008 werden in Utrecht de 3e Joomladagen georganiseerd. Peter Martin hielp mee met de organisatie en verzorgde de kaartverkoop via internet. db8 was een van de sponsoren.

Joomladagen 2008: “Bruggen Bouwen”

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 april 2008 worden op Hoog Catharijne in Utrecht de jaarlijkse Joomladagen gehouden. Het thema van deze Nederlandstalige maar ook internationaal georiënteerde conferentie is "Bruggen bouwen". Vrijdag is de Businessdag, zaterdag de Communitydag.

Een keur aan nationale en internationale sprekers komt naar Utrecht. De dagen zijn zeer in trek vanwege de zojuist uitgekomen nieuwe versie (1.5). Joomla is het meest toegankelijke en gebruikte Open Source Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Naar schatting 5 miljoen actieve websites gebruiken Joomla en 400.000 ontwikkelaars. Joomla.org behoort tot de 1.000 drukst bezochte websites wereldwijd.

Open source software is ‘vrij’ beschikbare programmatuur. Door de openheid kan de software continue verbeterd worden en is hergebruik van de programma code mogelijk. Veel open source projecten hebben een grote internationale gebruikersgemeenschap die kennis over het systeem uitwisselt en de software verbetert.

De Businessdag op vrijdag 4 april is helemaal geënt op bedrijfsmatige implementaties. Geschikt voor informatiemanagers, algemeen- en technisch managers en business developers geïnteresseerd in de professionele open source websystemen. Joomla is daarin wereldmarktleider. Dit jaar worden er bruggen gebouwd naar andere open source projecten. We hebben gastprojecten Drupal, TYPO3 en sugarCRM in huis. Of maak kennis met commerciële open source dienstverleners die als sponsors de conferentie mede mogelijk maken.

Verschillende onderwerpen komen aan bod, van de laatste zakelijke toepassingen en - projecten tot diepgang in beveiliging, opschalen professionalisering van de toepassingen en Joomla interne werking, en bruggen naar extensies en andere websystemen.

Vanuit de ervaring van eindklanten en Open Source experts nemen een zestal keynotes en dertig parallelsessies u mee in professionele Joomla toepassingen:

  • Professionele Implementaties van Open Source software: succesfactoren, do's & don'ts, bruggen naar Closed Source
  • Professionele Projecten: alle automatiseringservaring 'Open' toepassen: beveiliging, schalen, upgrades, synchronisatie van gegevens, etc.

De Community dag op zaterdag 5 april is bedoeld voor beroeps- en amateurontwikkelaars, ontwerpers en hostingpartijen, maar kan ook interessant zijn voor de professioneel geïnteresseerde bezoeker. Om bijvoorbeeld technische achtergrondkennis op te doen en gerenommeerde technici te spreken. Want naast de informatieve workshops en presentaties is er voldoende gelegenheid om met elkaar over Joomla van gedachten te wisselen: in de wandelgangen, tijdens de lunch, afsluitende borrels en diner.

Bruggen bouwen is zeer actueel tussen:

  • gesloten (lees: op betaalde licentie gebaseerde) software en open source
  • professionele en community toepassingen
  • verschillende Open Source projecten
  • uw bestaande interne informatievoorziening en ‘Open’ websystemen

Meer informatie: www.joomladagen.nl