Presentaties

Peter Martin van db8 deelt graag zijn Joomla expertise met andere Joomla gebruikers. Hij geeft regelmatig presentaties op nationale en internationale Joomla congressen en Joomla User Group bijeenkomsten. Hieronder een overzicht van presentaties die hij heeft gegeven.

Verbind IoT met uw Joomla website?

Nadat in 2014 de ESP8266 op de markt kwam, een wifi-printplaatje van 5 dollar, is Internet of Things (IoT) populairder dan ooit. Hoe kunnen IoT apparaten met elkaar communiceren? Hoe verbind je ze aan je website?

Een nieuwe feature voor Joomla?

Hoe komt een nieuwe feature in Joomla! terecht? Of, hoe Joomla's ontwikkelingscyclus werkt, aan de hand van de Categorie Item Teller.

Linux / SSH voor uw Joomla website?

De Linux command line is een zeer krachtig stuk gereedschap. De meerderheid van de webservers draait op Linux/Unix. Sommige hosting bedrijven bieden SSH toegang aan tot hun hosting omgeving.

Meer weten over IT?

Informatietechnologie (IT) vormt een integraal onderdeel van ons dagelijks leven. Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurt onder de motorkap als je een webpagina bezoekt? Of wat OOP eigenlijk betekent?

Installeer Joomla op Raspberry Pi?

De Raspberry Pi (RPi) is een zeer kleine en zuinige (3,5 watt) mini Linux-computer op basis van een ARM-processor. Oorspronkelijk werd de single board computer ontwikkeld voor educatieve doeleinden.

Problemen oplossen in Joomla?

Witte schermen, deprecated errors, missing Class errors, kan niet inloggen, kan niet installeren, mijn website is langzaam, mijn website is gehacked..." We hebben allemaal wel eens dergelijke problemen.

Een meertalige Joomla website opzetten?

Met Joomla 2.5 en 3.x is het relatief eenvoudig om een meertalige website op te zetten, zonder gebruik te maken 3rd party extensies.... en het is in 10 stappen te realiseren!

Usability optimaliseren in JCE editor?

Veel mensen gebruiken Joomla Content Editor (JCE) in hun Joomla website. JCE is een WYSIWYG editor die het makkelijker maakt om artikelen met afbeeldingen te bewerken.