Skip to main content
Joomla voor developers
Joomla voor developers
Joomla voor developers

Joomla voor developers

Bent u een Joomla ontwikkelaar op zoek naar uw workflow te optimaliseren en uw vaardigheden verder te ontwikkelen?

Wij geven een Joomla Development Crash Course voor ontwikkelaars! In deze training voorzien wij u van de tools en technieken die u nodig heeft om optimaler Joomla websites en applicaties te ontwikkelen.

Onze cursus behandelt een reeks essentiële onderwerpen, waaronder:

Git

Leer hoe u een repository opzet, wijzigingen vastlegt en samenwerkt met andere ontwikkelaars met behulp van branches en pull requests.

Lokale webserver

Of u nu XAMP, MAMP of Docker gebruikt, een lokale webserver is essentieel voor het ontwikkelen van Joomla websites en applicaties. We laten u zien hoe u een lokale omgeving opzet, inclusief het configureren van cookies, login instellingen en image/css locaties. U leert ook hoe u Joomla installeert in de public_html directory, zodat u meteen kunt beginnen met het bouwen van uw website.

IDE (Integrated Development Environment)

PHPStorm is de go-to keuze voor veel Joomla ontwikkelaars. We leren u hoe u PHPStorm gebruikt, inclusief essentiële tools zoals XDebug, PHPCS en Joomla Codestyle. U leert ook hoe u uw database rechtstreeks vanuit de IDE kunt beheren, zodat u uw gegevens georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk kunt houden.

Git flow

Dit krachtige branchingmodel maakt het gemakkelijk om samen te werken met andere ontwikkelaars en complexe projecten te beheren. U leert hoe u git flow kunt gebruiken om uw codebase georganiseerd te houden en het gemakkelijk te maken om wijzigingen bij te houden en conflicten op te lossen.

Joomla alternative templates

Gebruik XML-menu's om aangepaste sjablonen te maken die kunnen worden gebruikt voor verschillende pagina's of secties van uw website. Dit is een krachtige techniek die u kan helpen meer dynamische en boeiende websites te maken.

Plugins en componenten

Leer hoe u aangepaste plugins en componenten kunt maken, en hoe u bestaande plugins en componenten kunt gebruiken om de functionaliteit van uw website te verbeteren. We geven gedetailleerde voorbeelden om u te helpen begrijpen hoe u deze tools in de praktijk kunt gebruiken.

Joomla 3.8 Namespacing

Met namespacing kunt u uw code organiseren in logische groepen en conflicten tussen verschillende delen van uw codebase vermijden.

 

Onze cursus is voor website ontwikkelaars ontworpen om ze te voorzien van praktische, hands-on ervaring die ze meteen kunnen gebruiken. We geven u tal van voorbeelden en case studies om u te helpen begrijpen hoe u deze tools en technieken in de praktijk kunt gebruiken.

Dus, als u klaar bent om uw workflow te optimaliseren en uw Joomla ontwikkelingsvaardigheden te vergroten, schrijf u dan vandaag nog in voor onze Joomla Development Crash Course!