Skip to main content
Blog

ChatGPT voor website bouwers

In de afgelopen jaren heeft kunstmatige intelligentie de manier waarop we met technologie omgaan veranderd, en website ontwikkeling is geen uitzondering.

Met de opkomst van AI-aangedreven tools, kunnen we nu veel vervelende en tijdrovende taken automatiseren, zodat we ons kunnen concentreren op meer creatieve en complexe taken. 

Op de Joomladagen 2023 in Tilburg laat Peter Martin zien hoe ChatGPT en AI de manier waarop we websites maken, kan veranderen mbt:

  • Content creatie: Met AI-aangedreven content generatoren zoals ChatGPT, kunnen we snel en gemakkelijk hoogwaardige, relevante inhoud voor onze websites genereren, waardoor tijd vrijkomt voor andere taken.
  • Code creatie: Laat eenvoudige voorbeeld PHP of MySQL code gegeneren die je kunt gebruiken bij het ontwikkelen van Joomla extensies of websites.
  • Ontwerp en lay-out: AI-tools kunnen ons helpen visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke websiteontwerpen te maken, van het selecteren van kleurenschema's tot het optimaliseren van lay-outs voor verschillende apparaten.
  • Optimalisatie en analyse: AI kan ons helpen bij het analyseren van websiteverkeer en gebruikersgedrag om onze sites te optimaliseren voor betere prestaties en betrokkenheid.

Peter toont enkele praktische tips en strategieën voor het gebruik van AI als hulpmiddel bij het ontwikkelen van Joomla websites. Van het selecteren van de juiste AI-tools tot het integreren ervan in jouw Joomla workflow.

Ontdek hoe ChatGPT en AI de wereld voor Joomla website bouwers veranderen.