Skip to main content
Blog

Joomla Pizza, Bugs & Fun 2024

Op zaterdag 24 februari 2024 doen we weer mee aan de wereldwijde Joomla Pizza, Bugs en Fun - een leuk vrijwilligersinitiatief om bugs in de open source software op te lossen. Doe mee en help met het testen en patchen van kleine foutjes om Joomla verder te verbeteren!

Bij db8 op kantoor gaan we met een team van enthousiaste vrijwilligers meehelpen met deze PBF.

Joomla is open source software. En zoals bij alle software, kunnen er soms kleine foutjes ("bugs") voorkomen. In de internationale Joomla community worden deze bugs opgelost door vrijwilligers. Deze foutjes worden gerepareerd met behulp van "patches". Voordat deze patches aan de Joomla core kunnen worden toegevoegd, moeten ze door minimaal 2 personen succesvol worden getest. En daar hebben we gewone Joomla gebruikers zoals jij voor nodig!

Wil je ook meehelpen om bij de PBF patches te komen testen? Je hoeft geen programmeerkennis te hebben. Een beetje ervaring met het gebruik van Joomla is alles wat je nodig hebt. Na een korte instructie en het installeren van een "patchtester component" kun je meteen aan de slag.

Uit ervaring weten we dat het erg leuk is om samen te werken met andere Joomla gebruikers aan de verbetering van Joomla. Je helpt namelijk mee om het Joomla CMS nog beter te maken en je leert vaak ook nieuwe dingen over Joomla.

Meer Engelstalige informatie: pizza-bugs-fun.com