Skip to main content
Blog

Screaming Frog: SEO analyse voor uw website

Screaming Frog is een handig analyseprogramma waarmee u uw website gemakkelijk kunt controleren op fouten. Met behulp van Screaming Frog kunt u uw website optimaliseren voor zoekmachines en ervoor zorgen dat uw website beter presteert in de zoekresultaten.

10 functies van Screaming Frog

1. 404-fouten oplossen

Een van de belangrijkste functies van Screaming Frog is het oplossen van 404-fouten. Met deze functie kunt u snel en eenvoudig alle pagina's op uw website controleren op links die naar niet-bestaande pagina's leiden. Door deze fouten op te lossen, zorgt u ervoor dat bezoekers niet op een dood spoor terechtkomen en dat zoekmachines uw website beter kunnen indexeren.

2. Onnodige redirects ontdekken

Screaming Frog kan ook helpen bij het ontdekken van onnodige redirects op uw website. Door onnodige redirects te verminderen, kunt u de laadtijd van uw pagina's verbeteren en de gebruikerservaring van uw bezoekers optimaliseren.

3. Geen HTTP links op HTTPS website

Een ander belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie is het zorgen voor een veilige website. Met de functie "Geen HTTP links op HTTPS website" kunt u controleren of er nog HTTP-links op uw HTTPS-website staan. Door deze links bij te werken naar HTTPS, kunt u ervoor zorgen dat uw website veilig is en dat er geen beveiligingswaarschuwingen worden weergegeven aan uw bezoekers.

4. Controleren op missende content

Met Screaming Frog kunt u ook controleren op missende content op uw website. Dit kunnen bijvoorbeeld ontbrekende afbeeldingen, video's of andere media zijn. Door deze ontbrekende content aan te vullen, kunt u de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat uw website er professioneel uitziet.

5. Metagegevens optimaliseren

Metagegevens spelen een belangrijke rol in zoekmachineoptimalisatie. Met Screaming Frog kunt u snel en eenvoudig de metagegevens van uw pagina's controleren en optimaliseren. Dit omvat het toevoegen van relevante zoekwoorden, het bijwerken van paginatitels en het optimaliseren van meta-beschrijvingen.

6. Dubbele content voorkomen

Dubbele content kan problematisch zijn voor zoekmachines en kan uw SEO-inspanningen schaden. Met Screaming Frog kunt u controleren op dubbele content op uw website en deze problemen snel oplossen. Door dubbele content te vermijden, kunt u ervoor zorgen dat uw website beter wordt geïndexeerd en dat uw zoekresultaten verbeteren.

7. Afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingen spelen een belangrijke rol in de gebruikerservaring en kunnen ook van invloed zijn op de snelheid van uw website. Met Screaming Frog kunt u uw afbeeldingen controleren en optimaliseren, zodat ze snel worden geladen en de gebruikerservaring verbeteren.

8. URL's optimaliseren

Screaming Frog kan u helpen bij het optimaliseren van de URL's op uw website. Door zoekmachinevriendelijke URL's te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat uw pagina's gemakkelijk worden geïndexeerd en dat uw zoekresultaten verbeteren.

9. Interne linkstructuur verbeteren

Een goede interne linkstructuur is essentieel voor SEO. Met Screaming Frog kunt u uw interne linkstructuur analyseren en verbeteren. Door relevante interne links toe te voegen en onnodige links te verwijderen, kunt u ervoor zorgen dat zoekmachines uw website beter begrijpen en dat uw pagina's beter presteren in de zoekresultaten.

10. Custom Search gebruiken

Screaming Frog biedt ook de mogelijkheid om aangepaste zoekopdrachten uit te voeren op uw website. Met de functie "Custom Search" kunt u specifieke pagina's of inhoud op uw website vinden en analyseren. Dit kan handig zijn bij het oplossen van specifieke problemen of het identificeren van kansen voor verbetering.

Onze resultaten

Screaming Frog is ons hulpmiddel naar keuze voor het analyseren van klantwebsites. De inzichten uit deze analyses benutten we om de websites te optimaliseren voor een betere SEO. Ook voor onze eigen website hebben we met succes Screaming Frog ingezet, waarmee we verbeteringen hebben doorgevoerd in zowel de structuur als de SEO.

Wilt u een SEO scan op uw website laten uitvoeren? Wilt u uw website laten optimaliseren voor zoekmachines? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op