Skip to main content
Team
Peter Martin
db8 team

Peter Martin

Peter is een gecertificeerd Joomla Specialist met veel ervaring in ontwikkeling voor Internet gecombineerd met een marketing & communicatie achtergrond.

Joomla specialist

Peter Martin werkt sinds 2004 met Joomla, toen het nog Mambo CMS heette. Sinds 2005 ondersteunt hij als Joomla Specialist bedrijven met Joomla websites:

  • bouwen en optimaliseren van Joomla websites
  • ontwikkeling van Joomla uitbreidingen (Componenten, Modules, Plugins, Templates en Taalbestanden)
  • Joomla training
  • Joomla website ondersteuning

Sinds 2016 is Peter gecertificeerd Joomla 3 Administrator

joomla badge

Actief in de Joomla Community

Joomla Specialist Peter houdt van de vrijheid en de mogelijkheden die open source software gebruikers biedt en het delen van kennis op een manier die je alleen kunt vinden in open source communities. Sinds 2005 is hij actief als vrijwilliger in de Nederlandse en internationale Joomla community.

Internationale Joomla Community

Bij de start van Joomla in augustus 2005 werd hij actief als gewone forum gebruiker. Hij werd gevraagd als Moderatior en werd later Global Moderator op Joomla forum. Verder is Peter actief in de Joomla Bug Squad en heeft hij patches getest en verbeteringen voor Joomla geprogrammeerd. In 2016 en 2017 begeleide Peter enkele studenten als mentor bij Google Summer of Code (GSoC), een project om studenten met Open Source software en communities in aanraking te brengen.

Peter was bijna 6 jaar actief in het Joomla Community Leadership Team. In 2017 stuurde hij als Joomla Operations Department Coordinator zeven teams van vrijwilligers aan en maakte hij deel uit van het Joomla Board of Directors. Zie ook zijn profiel op de Joomla Volunteers Portal

Nederlandse community

In 2008 hielp Peter met de organisatie van Joomladagen.nl en was verantwoordelijk voor de shop met kaartverkoop. Sinds 2013 helpt hij bij de organisatie van Pizza Bugs & Fun bijeenkomsten om gewone Joomla gebruikers te leren hoe zij patches kunnen testen en daarmee Joomla kunnen verbeteren. Peter is mede-organisator van de Dutch Joomla Developers bijeenkomsten voor Joomla developers om onderling technieken en ervaringen uit te wisselen.