Skip to main content
Blog

Beroepenavond in Nijmegen

Op donderdagavond 7 december 2023 wordt in Nijmegen een beroepenavond voor middelbare scholieren georganiseerd. 

Als webdesigner en online marketeer gaat Peter Martin scholieren vertellen over het boeiende veld waarin hij werkt. 

In zijn presentatie vertelt Peter over wat zijn beroep inhoudt, het verschil tussen front- en back-end development en over online marketing. Ook zal hij vertellen over het gebruik van Open Source Software, Joomla CMS en Linux.

Webdesign en online marketing zijn dynamische terreinen die voortdurend evolueren. Tijdens zijn praatje zal hij de nadruk leggen op het belang van innovatie, creativiteit, technische vaardigheden. Het is niet alleen het ontwerpen van aantrekkelijke websites, maar ook het begrijpen van de doelgroep en het optimaliseren van de online aanwezigheid voor maximale impact.

Een interessant aspect van zijn werk is het gebruik van Open Source Software. Dit zijn softwareprogramma's waarvan de broncode vrij beschikbaar is voor het publiek. Het bevordert samenwerking en innovatie in de technologiewereld. Bovendien gaat Peter kort in op zijn ervaring met Joomla, een krachtig contentmanagementsysteem, en Linux, een open-source besturingssysteem. Deze tools spelen een cruciale rol in zijn dagelijkse werk en dragen bij aan de flexibiliteit en schaalbaarheid van zijn projecten.

De Beroepenavond wordt georganiseerd door Rotary Club Nijmegen-Stad en Land in Het Citadelcollege in Lent (Nijmegen-Noord). Het is een uitgelezen kans voor jongeren uit de regio Nijmegen om verschillende beroepen van dichtbij te ontdekken. Peter hoopt dat zijn verhaal niet alleen hun nieuwsgierigheid prikkelt over webdesign en online marketing, maar ze ook iets mee te geven over het belang van Open Source Software in de technologische wereld.

Samen met andere beroepsbeoefenaars willen ze jongeren inspireren en hen helpen bij het nemen van stappen op de weg naar hun toekomst. Peter kijkt ernaar uit om vragen te beantwoorden en deelnemers te inspireren om de mogelijkheden in de wereld van webdesign en online marketing te verkennen.

Meer info: beroepenavondnijmegen.nl