Skip to main content
Blog

Joomla 4.4.3 - Security + Bugfix Release

Op dinsdag 20 februari 2024 werd Joomla 4.4.3 uitgebracht. Deze release betreft een veiligheidsupdate en lost ook enkele fouten op die sinds de vorige versie zijn gevonden. Het doel is om de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van het Joomla-platform te verbeteren.

Oplossing van security issues

Joomla meldt net als andere professionele software uitgevers de gevonden veiligheidsissues bij "Common Vulnerabilities and Exposures" (CVE). Dat is een organisatie die veiligheidsissues registreert. Pas na het verschijnen van Joomla 4.4.3, dus nadat er een patch voor was gemaakt, werden de issues bekend gemaakt:

[20240201] - Core - Insufficient session expiration in MFA management views
[20240202] - Core - Open redirect in installation application
[20240203] - Core - XSS in media selection fields
[20240204] - Core - XSS in mail address outputs
[20240205] - Core - Inadequate content filtering within the filter code

Oplossing van bugs

Van de opgeloste bugs is een gedetailleerd overzicht beschikbaar op de officiële github repository van Joomla: https://github.com/joomla/joomla-cms/milestone/121?closed=1. Dit overzicht biedt een transparante kijk op de problemen die zijn aangepakt en de bijbehorende oplossingen.

Hoewel deze release geen nieuwe functies introduceert, is het belangrijk om te benadrukken dat het een cruciale stap is in de voorbereiding op toekomstige upgrades. Joomla 4.4.3 legt de basis voor een soepele overgang van Joomla 4.x naar Joomla 5.x. Het bevat essentiële updates die ervoor zorgen dat gebruikers zonder problemen kunnen upgraden naar de nieuwste versies van het CMS.

Door de focus te leggen op het verbeteren van het upgradepad, kunnen Joomla-gebruikers profiteren van de nieuwste functies, beveiligingsverbeteringen en bugfixes die worden geïntroduceerd in toekomstige releases van het platform.

Als u momenteel gebruikmaakt van Joomla 4.x, wordt het sterk aanbevolen om te upgraden naar Joomla 4.4.3 om te profiteren van de verbeterde upgrademogelijkheden en om ervoor te zorgen dat uw website veilig en up-to-date blijft.