Skip to main content
Blog

Joomla 5.0.3 - Security + Bugfix Release

Op dinsdag 20 februari 2024 werd Joomla 5.0.3 uitgebracht. Deze release betreft een veiligheidsupdate. Het lost ook enkele fouten op die sinds de vorige versie zijn gevonden. Het doel is om de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van het Joomla-platform te verbeteren.

Oplossing van security issues

Joomla meldt net als andere professionele software uitgevers de gevonden veiligheidsissues bij "Common Vulnerabilities and Exposures" (CVE). Dat is een organisatie die veiligheidsissues registreert. Pas na het verschijnen van Joomla 5.0.3, dus nadat er een patch voor was gemaakt, werden de issues bekend gemaakt:

[20240201] - Core - Insufficient session expiration in MFA management views
[20240202] - Core - Open redirect in installation application
[20240203] - Core - XSS in media selection fields
[20240204] - Core - XSS in mail address outputs
[20240205] - Core - Inadequate content filtering within the filter code

Oplossing van bugs

Naast de beveiligingsfix bevat Joomla 5.0.3 ook een aantal bug fixes. Deze fixes richten zich op verschillende aspecten van het CMS en verbeteren de algemene functionaliteit en stabiliteit. Een gedetailleerd overzicht van de opgeloste fouten is beschikbaar op de officiële GitHub-repository van Joomla. Dit overzicht biedt een diepgaande blik op de specifieke problemen die zijn aangepakt en de wijzigingen die zijn doorgevoerd om ze op te lossen.

Om het overzicht van de opgeloste fouten te bekijken, kunt u terecht op de volgende link: https://github.com/joomla/joomla-cms/milestone/120?closed=1. Hier vindt u een gedetailleerde lijst met alle bugs die zijn opgelost in deze release.

Updaten naar Joomla 5.0.3

Om te profiteren van de bug fixes en beveiligingsverbeteringen in Joomla 5.0.3, is het belangrijk om uw website bij te werken naar deze versie. Het updateproces is over het algemeen eenvoudig en kan worden uitgevoerd via het Joomla-beheerdersdashboard. Zorg ervoor dat u een back-up maakt van uw website voordat u de update uitvoert, zodat u eventuele problemen kunt herstellen als er iets misgaat.

Als u hulp nodig heeft bij het bijwerken van uw Joomla-website naar versie 5.0.3, kunt u altijd terecht bij de officiële Joomla-ondersteuningskanalen. Of neem contact met ons op.