Skip to main content
Blog

Joomla Pizza, Bugs & Fun 2023

Op zaterdag 26 augustus 2023 doen we mee aan de wereldwijde Joomla Pizza, Bugs en Fun - een vrijwilligersinitiatief om bugs in de open source software op te lossen. Help mee met testen en patchen van foutjes in de Joomla community!

Bij db8 op kantoor gaan we met een team van vrijwilligers meehelpen met deze PBF. 

Joomla is open source software. En in alle software kunnen foutjes ("bugs") zitten. Bij Joomla worden dergelijke bugs opgelost door vrijwilligers in de internationale Joomla community. De foutjes worden verholpen dmv zogenaamde "patches". Voordat dergelijke patches in de Joomla core kunnen worden toegevoegd, dienen ze door minimaal 2 mensen succesvol getest te worden. En daar hebben ze gewone Joomla gebruikers voor nodig.

Wil je meehelpen om bij de PBF patches te testen? Je hoeft niet te kunnen programmeren. Een beetje ervaring met het gebruiken van Joomla is alles dat je hoeft te weten. Want na een korte instructie en installatie van een "patchtester component" kun je aan de slag.

Het is leuk om met mede Joomla gebruikers aan de verbetering van Joomla te werken. Je helpt namelijk mee om Joomla CMS te verbeteren en leert daarbij vaak ook nieuwe dingen over Joomla.

Meer informatie op de site van Joomla User Group Arnhem-Nijmegen

Meer Engelstalige informatie: pizza-bugs-fun.com