Skip to main content
Blog

Joomladagen 2024 een succes!

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni 2024 werden in Tilburg de jaarlijkse Joomladagen georganiseerd. Twee dagen lang werden er Joomla en webtechnologie gerelateerde presentaties en workshops gegeven. Het waren twee gezellige, enerverende en inspirerende dagen.

Peter Martin gaf er drie presentaties.

Op vrijdag gaf Peter een presentatie over het belang van "HTTP Security Headers" voor de veiligheid van de bezoekers op jouw website. Hij vertelde wat de veiligheidsheaders zijn, en gaf praktische tips delen over hoe je, door de browser van jouw bezoekers instructies te geven, jouw Joomla-site nog veiliger kunt maken. Tenslotte liet hij tijdens een korte demo zien hoe hij door enkele aanpassingen de veiligheid van een website van "D" naar "A" kon krijgen.
De slides van de presentatie: http-security-headers 

Op zaterdag gaf Peter eerst een presentatie "AI Images", over hoe je kunstmatige intelligentie op je eigen computer kunt gebruiken. En dan plaatjes kunt genereren zonder internet verbinding. Hij gaf een demo met het genereren van plaatjes met behulp van Stable Diffusion op zijn eigen computer.
De slides van de presentatie: ai-images 

De ontwikkeling van elke Joomla versie wordt begeleid door twee Release Managers in combinatie met een Joomla CMS Maintenance team. De Release Managers voor Joomla 5.2 zijn Peter Martin en Marc DeChèvre. Zij sloten de tweede dag af met een presentatie over de functie van Release Managers, Joomla 5.2 en hoe mensen kunnen helpen met testen van Joomla en patches, rapporteren van issues en helpen met code.
De slides van de presentatie: joomla-5-2

Houd de website joomladagen.nl in de gaten voor wanneer de volgende Joomladagen worden georganiseerd. Of bezoek in de tussentijd een van de Joomla User Groups die vaak maandelijks op verschillende plaatsen in Nederland worden georganiseerd.

Foto: Richard van Tilborg