Skip to main content
Blog

Tech-evenement c’t-live op zaterdag 28 september

Op zaterdag 28 september vindt in Utrecht de tweede editie van het tech-evenement c’t-live plaats, georganiseerd door c’t magazine. Peter Martin geeft er een presentatie "AI-tools lokaal zonder cloud".

c’t-live

Tijdens c’t-live brengen diverse experts je volledig op de hoogte van een breed scala aan onderwerpen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere smarthomeprotocollen, online privacy, multi-snel internet, AI in ziekenhuizen, en nog veel meer. Daarnaast wordt er ingegaan op onderwerpen zoals het opzetten van hotel-wifi, virtualisatie met Proxmox, Microsofts Copilot, en andere AI-toepassingen. Kortom, een evenement dat geen enkele IT-enthousiasteling mag missen.

c’t magazine

c’t magazine is al meer dan vijfentwintig jaar hét toonaangevende computertijdschrift in Nederland en België, bekend om zijn uitgebreide tests. Dit tijdschrift richt zich op computertechniek in de breedste zin van het woord. Naast kritische redactionele stukken over softwareontwikkelingen, bevat c’t ook columns van juristen, hardwaretests en pagina's vol met informatie en tips voor software. Het blad is ideaal voor lezers die verder willen gaan dan alleen de basis: mensen die graag zelf aan hun computer sleutelen, programmeren, de functionaliteiten van programma's ontdekken, of professioneel bezig zijn met computerhardware en -software in welke vorm dan ook.

AI-tools lokaal zonder cloud 

Sinds anderhalf jaar is er een groot aanbod aan AI-oplossingen beschikbaar in de cloud, waaronder ChatGPT, Dall-E en Midjourney. Peter Martin laat in zijn presentatie getiteld "AI-tools lokaal zonder cloud" zien hoe je AI-tools zoals Ollama en Stable Diffusion lokaal kunt installeren en gebruiken. Door deze tools lokaal te draaien, waarborg je privacy en gegevensbescherming. Daarnaast kun je lokale Large Language Models (LLM) kosteloos en zonder censuur inzetten.

Meer informatie en tickets: https://www.ct.nl/ct-live-2024/