Skip to main content
Blog

Joomla 4.4.8 - Bug Fix Release

Op dinsdag 27 augustus 2024 is Joomla 4.4.8 als Bug Fix Release uitgebracht. De beveiligingsupdates voor Joomla 4.x en 5.x, die op dinsdag 20 augustus werd uitgebracht, had namelijk een nieuw probleem veroorzaakt.

De Joomla 4.4.7 security update heeft 5 veiligheidsproblemen opgelost. Een van deze beveiligingsupdates veroorzaakte echter problemen met de paginering in Smart Search (Slim Zoeken) en bij gearchiveerde artikelen. Daarom is besloten om dinsdag 27 augustus een nieuwe update uit te brengen die dit probleem heeft verholpen.

Bugfixes en verbeteringen in Joomla 4.4.8:

  • Oplossing voor de pagineringsbug die werd geïntroduceerd door de beveiligingsupdate in 4.4.7
  • Fix voor filteropties, formaat, weergave en lay-out in cache en paginering
  • Bijgewerkte data voor ondersteunde PHP-versies
  • Oplossing voor onveilige tags in e-mailsjablonen
  • Vertaalupdates

Van de opgeloste bugs is een gedetailleerd overzicht beschikbaar op de officiële github repository van Joomla: https://github.com/joomla/joomla-cms/milestone/132?closed=1

Joomla 4.4.8 introduceert geen nieuwe functies. Het zorgt alleen voor een goede voorbereiding op toekomstige upgrades van Joomla 4.x naar Joomla 5.x. Deze versie bevat essentiële updates die ervoor zorgen dat gebruikers zonder problemen kunnen upgraden naar de nieuwste versies van het CMS.

Als je momenteel gebruikmaakt van Joomla 4.x, wordt het sterk aanbevolen om te upgraden naar Joomla 4.4.8 voor de verbeterde upgrademogelijkheden.

Zoek je ondersteuning bij het updaten of migreren naar Joomla 4.4.8? Neem dan contact met ons op..