Skip to main content
Systemen koppelen
Systemen koppelen
Systemen koppelen

Systemen koppelen

Steeds meer software zoals websites worden met externe systemen verbonden door middel van zogenaamde API (application programming interface) koppelingen. Ook Joomla kun je met externe systemen koppelen.

Externe systemen koppelen

Een application programming interface (API) is een set aan definities waarmee softwareprogramma's onderling kunnen communiceren. Een API dient als een interface tussen verschillende softwareapplicaties waardoor de ene applicatie toegang tot informatie of functionaliteit heeft tot de andere applicatie, zonder dat je precies hoeft te weten hoe het andere programma exact werkt. db8 heeft ervaring met het koppelen van Joomla applicaties met verschillende SOAP API en REST API webservices.

Google Maps API

Een goed voorbeeld hiervan is de Google Maps API. Applicaties kunnen bij de Google Map API geografische informatie ophalen en die in de eigen applicatie tonen. Zo kun je in een Joomla website een kaartje tonen met informatie die bij de Google API wordt opgevraagd.

Payment Processor integratie

Om electronische betalingen mogelijk te maken, werken veel webwinkels met iDEAL en/of paypal. Bij de betaling communiceert de software in hun website met de API van hun bank of van een payment service provider om de electronische betaling uit te voeren. 

Contact

Neem contact met ons op!