Skip to main content
Google Analytics + Matomo
Google Analytics + Matomo
Google Analytics + Matomo

Google Analytics + Matomo

Hoe succesvol is uw website? Met behulp van bezoekersstatistieken kunt u achterhalen waar uw bezoekers vandaan komen. Gebruik de juiste statistieken.

Veel webhostingbedrijven bieden hun klanten bezoekersstatistieken. Die laten echter alleen zien hoe vaak bepaalde pagina's zijn opgevraagd.

Gebruik goede statistieken

Om meer informatie te krijgen over hoe uw website wordt gebruikt, moet u tools gebruiken zoals Google Analytics of Piwik. Hiermee krijgt u veel meer marketinginformatie over uw bezoekers: hoe is de stroom naar uw website? Welke apparaten en browsers gebruiken uw bezoekers? Wat is hun geografische locatie?

Controleer uw statistieken op regelmatige basis en gebruik de resultaten om uw website te verbeteren.

 

Veel websites gebruiken Google Analytics om inzicht te hebben in het websitegebruik en de bezoekers. Matomo Analytics is een privacy vriendelijk alternatief, zeker indien het wordt geinstalleerd op eigen hosting.

Matomo, een privacyvriendelijk alternatief voor Google Analytics

Google Analytics biedt meer informatie over uw bezoekers en hun flow door uw website dan de standaard statistieken van webhosting providers. Maar als u de privacy van uw bezoekers belangrijk vindt, gebruik dan een open source variant die u op eigen hosting kunt installeren en beheren. U geeft dan geen data over uw bezoekers aan derden.

Doe geen investering zonder bezoekersdata!

Om het effect van een investering te zien, dient u over data te beschikken waaruit een effect kan blijken. Het is niet handig internet advertenties te kopen zonder te weten wat het effect is op  bezoekersaantallen naar uw website en de conversie van bezoekers in klanten.

Wij kunnen u helpen bij het implementeren van Matomo of Google Analytics.

Contact

Neem contact met ons op!