Skip to main content
E-mail nieuwsbrief
E-mail nieuwsbrief
E-mail nieuwsbrief
Uit onze portfolio

E-mail nieuwsbrief

Breng nieuwe inhoud op uw website onder de aandacht van uw potentiële klanten. Informeer ze regelmatig via een e-mail nieuwsbrief.

Nieuwe bezoekers op uw website krijgen kan organisch via zoekmachines indien u een zoekmachine geoptimaliseerde website heeft. Of via betaalde advertenties, bijvoorbeeld via Google AdWords.

E-mail nieuwsbrief: Houdt contact met uw klanten

Informeer uw klanten regelmatig via een e-mail nieuwsbrief over nieuwe producten en diensten. Doe het regelmatig, niet teveel en bepaal de optimale frequentie. Zorg ook voor goede content waar de klant iets aan heeft zonder dat ze meteen een dienst/product hoeven af te nemen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om nieuwsbrieven naar klanten te sturen: via een Joomla component of via externe diensten. In beide gevallen kunt u op uw Joomla website een inschrijfformulier plaatsen om namen + e-mail adressen te registeren.

Laposta

Wij gebruiken tegenwoordig meestal Laposta voor onze nieuwsbrieven en voor die van klanten. Laposta is een gebruiksvriendelijke, webgebaseerde e-mailmarketingdienst die voornamelijk gericht is op Nederlandse gebruikers. Het stelt bedrijven, organisaties en zelfstandigen in staat om eenvoudig nieuwsbrieven te ontwerpen, te versturen en te analyseren.

Met Laposta kunnen gebruikers hun e-mailcampagnes effectief beheren door middel van geavanceerde segmentatie, uitgebreide rapportage en analyse van de resultaten, en integratie met diverse externe diensten. Het platform biedt ook functionaliteiten zoals automatisering van e-mailreeksen, A/B-testen, en het beheren van inschrijvingen en afmeldingen, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor het optimaliseren van e-mailmarketingstrategieën.

Website van Laposta.nl

Europese AVG privacy wetgeving

 • Wees voorzichtig het verzamelen, bewaren en gebruiken van met e-mail adressen
 • Gebruik bij nieuwsbrieven een dubbele "opt-in":
  • Laat uw nieuwbrievensysteem automatisch een notificatie e-mail sturen aan degene die zich inschrijven
  • Nadat zij bevestigen dat zij uw nieuwsbrief willen ontvangen, kunt u ze nieuwsbrieven sturen

Geavanceerde e-mail workflow

 • Gebruik een geavanceerd e-mail component om een e-mail workflow op te zetten
  • Een bezoeker laat zijn/haar e-mail adres achter
  • Uw website stuurt een notificatie die vraagt om de inschrijving te bevestigen
  • Vervolgens kunt u daarna op door u ingestelde acties en tijdstippen, automatisch notificaties laten sturen om het contact met uw bezoeker vast te houden