Joomla is een open source Content Management Systeem (CMS) die het gemakkelijker maakt om een website te beheren. Voor iemand met technische affiniteit is de installatie redelijk eenvoudig.

En sommige hostingpartijen bieden een installatieknop op hun beheerpaneel. Helaas heb je na zo'n installatie nog geen optimaal ingeregelde website.

Maatwerk installatie

Een goede website voldoet aan het doel waarvoor de website gebouwd is (zie Internet Project Plan), maar dient in ieder geval gemakkelijk te gebruiken te zijn (zie gebruiksvriendelijkheid en website snelheid) en goed te vinden te zijn via zoekmachines (zie zoekmachine optimalisatie).

Zorg voor een goed geconfigureerde website, een overzichtelijke en logische menu structuur, een overzichtelijk design, "mooie URLs", een kruimelpad voor extra navigatie, een XML sitemap, etc.

Het is zonde van de tijd om op een verkeerde manier met een website te beginnen. Maak optimaal gebruik van de functionaliteit van Joomla. Hang dus niet alle artikelen handmatig in het menu als "Single Article". db8 zorgt met maatwerk Joomla installaties voor een goede basis.

Maatwerk template

Een van de zaken waarmee een website zich kan onderscheiden is de vormgeving. Voor Joomla zijn er veel templates beschikbaar die je kunt aanschaffen bij zogenaamde template clubs. Het nadeel van dergelijke templates is dat ze niet optimaal zijn ingericht met betrekking tot snelheid, zoekmachine vriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid voor beheerders en dat ze meestal niet aansluiten bij de huisstijl van de organisatie en op veel andere websites worden gebruikt.

Zorg voor een unieke website met uniek maatwerk ontwerp dat is ingericht voor usability, snelheid & zoekmachinevriendelijkheid. Voor de ontwikkeling van het design van websites werkt db8 samen met enkele professionele grafische vormgevers.

Maatwerk functionaliteit

Veel functionaliteit is beschikbaar via de Joomla Extension Directory. Sommige extensies zijn gratis, andere verkrijgbaar tegen een geringe vergoeding. Er is veel kwaliteitsverschil tussen de extensies qua: functionaliteit, vormgeving, usability, kwaliteit van de code en de samenwerking met andere extensies. Het inwinnen van advies bij collega Joomla gebruikers of betaald advies bij een professioneel Joomla bedrijf kan veel tijd en geld besparen.

Soms is het handiger om maatwerk functionaliteit te (laten) ontwikkelen. db8 heeft sinds 2005 ervaring met maatwerk extensie ontwikkeling op maat.