Skip to main content
Toegankelijkheid
Toegankelijkheid
Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Nu de wereld steeds afhankelijker wordt van het internet, is de toegankelijkheid van websites een cruciaal punt geworden om ervoor te zorgen dat alle gebruikers zonder belemmeringen of problemen toegang hebben tot en gebruik kunnen maken van websites. Mensen met een handicap, waaronder mensen met visuele, auditieve, cognitieve en fysieke beperkingen, kunnen voor aanzienlijke uitdagingen komen te staan wanneer ze websites proberen te gebruiken die niet voor hen zijn ontworpen. Bij db8 begrijpen we het belang van website toegankelijkheid, en we bieden een reeks van diensten om website-eigenaren en ontwikkelaars te helpen hun websites te optimaliseren om meer toegankelijk te zijn.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Het toegankelijker maken van websites heeft ook praktische voordelen. Een van die voordelen is dat toegankelijke websites beter presteren in zoekmachines zoals Google. Gebruikerservaring is een van de factoren waarmee zoekmachines rekening houden bij het rangschikken van websites. Toegankelijke websites bieden een betere gebruikerservaring, wat kan leiden tot meer betrokkenheid en langere bezoektijd. Dit kan op zijn beurt leiden tot een hogere ranking in zoekmachines, wat betekent dat gebruikers toegankelijke websites gemakkelijker kunnen vinden. Bedrijven kunnen hun online zichtbaarheid verbeteren en een groter publiek bereiken door hun websites te optimaliseren voor toegankelijkheid en tegelijkertijd een inclusieve en toegankelijke ervaring te bieden voor alle gebruikers.

Diensten tbv toegankelijkheid

Onze diensten op het gebied van website-toegankelijkheid omvatten website-audits om toegankelijkheidsproblemen op te sporen en aanbevelingen te doen om deze te verhelpen. We voeren ook grondige toegankelijkheidstests uit met behulp van ondersteunende technologieën zoals schermlezers om eventuele problemen te identificeren die gebruikers met een handicap de toegang tot de website ontzeggen. Ons team van deskundigen op het gebied van websiteontwerp en -ontwikkeling kan helpen bij het creëren van websites die vanaf het begin toegankelijk zijn, zodat alle gebruikers zonder belemmeringen door de website kunnen navigeren en deze kunnen gebruiken.

Training mbt accessibility

Bij db8 geven we training aan website-eigenaren en -ontwikkelaars om hen te helpen het belang van website-toegankelijkheid te begrijpen en hoe dit te bereiken. Wij bieden advies over toegankelijkheidsnormen zoals de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) en ondersteunende technologieën, en hoe websites te testen op toegankelijkheid. Met onze hulp kunnen website-eigenaren en -ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun websites voldoen aan de wettelijke vereisten, de gebruikerservaring voor alle gebruikers verbeteren en een breder publiek bereiken.

Ondersteuning bij optimalisatie van toegankelijkheid

De toegankelijkheid van websites is essentieel om ervoor te zorgen dat alle gebruikers websites zonder belemmeringen of problemen kunnen openen en gebruiken. Wij bieden een reeks diensten om website-eigenaren en -ontwikkelaars te helpen hun websites toegankelijker te maken, waaronder website-audits, toegankelijkheidstests en websiteontwerp en -ontwikkeling. We bieden ook training en ondersteuning om website-eigenaren en -ontwikkelaars het belang van website-toegankelijkheid te helpen begrijpen en te helpen begrijpen hoe ze dit kunnen bereiken. Met onze hulp kunnen website-eigenaren en -ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun websites toegankelijk zijn voor alle gebruikers, voldoen aan de wettelijke vereisten en een verbeterde gebruikerservaring bieden.

Overheidswebsites

Sinds september 2019 moeten alle nieuwe websites en apps van de Nederlandse overheid toegankelijk zijn.

Joomla 4

Wij gebruiken voor websies meestal Joomla. En Joomla 4 is gebouwd met toegankelijkheid in de basis.