Joomla update service

Het is belangrijk om software up-to-date te houden: eventuele problemen of veiligheids issues worden door updates opgelost. Ook Joomla dient up-to-date te worden gehouden. db8 biedt u een Joomla update service.

Joomla update service

Omdat niet iedereen tijd of zin heeft om zijn of haar Joomla website up-to-date te houden, biedt db8 een Joomla update service voor klanten aan.

Een Joomla update uitvoeren

Een update is een nieuwe minor versie binnen dezelfde serie, dus bijvoorbeeld van Joomla 3.4.4 naar 3.4.5. Dergelijke updates zijn bug fixes en bevatten geen nieuwe features. Het is zeer aan te raden om voor het installeren van de update eerst een backup van de website (van de bestanden en database) te maken, en die offsite te bewaren (download naar jouw locale computer). Instructie:

• Maak een backup met Akeeba Backup (indien geinstalleerd)
    via Components > Akeeba Backup > "Backup Now".
    Na afloop via "Manage" de backup downloaden naar een locale computer.
  • Update Joomla via Components > Joomla Update.
    Indien Joomla aangeeft dat er geen updates beschikbaar zijn, wis dan Joomla's cache geheugen:
    Extensions > Manage > Updates > [empty cache]
    Of download het update pakket via www.joomla.org en installeer die als een extensie via
    Extensions > Manage > Install
  • Controleer of de website nog goed functioneert

Een Joomla upgrade uitvoeren

Een upgrade is een nieuwe major release binnen dezelfde serie, dus bijvoorbeeld van Joomla 3.4.5 naar 3.5.0. Dergelijke updates bevatten nieuwe features en de compatibiliteit van de gebruikte uitbreidingen (3rd party extensions) dienen getest te worden. Het is zeer aan te raden om voor het installeren van een upgrade eerst een backup van de website (van de bestanden en database) te maken, en die offsite te bewaren (download naar jouw locale computer). Instructie:

• Maak een backup met Akeeba Backup (indien geinstalleerd)
    via Components > Akeeba Backup > "Backup Now".
    Na afloop via "Manage" de backup downloaden naar een locale computer.
  • Update Joomla via Components > Joomla Update.
    Indien Joomla aangeeft dat er geen updates beschikbaar zijn, wis dan Joomla's cache geheugen:
    Extensions > Manage > Updates > [empty cache]
    Of download het update pakket via www.joomla.org en installeer die als een extensie via
    Extensions > Manage > Install
  • Controleer of de website nog goed functioneert

Update vanaf oudere Joomla versies

De code en databasestructuur van Joomla 1.0 en 1.5 verschillen dusdanig veel van latere versies dat een update of upgrade niet mogelijk is. Twee mogelijke oplossingen zijn:

• De website geheel opnieuw opbouwen met content van de oude versie (knippen & plakken).
  • Bij een omvangrijke website kun je een migratie traject uitvoeren: content (artikelen, categorieen en menu items) wordt dan op database niveau overgezet naar een nieuwe Joomla versie.

Kijk onder Website migratie voor meer informatie.

Eenmalige Backup & Update service

Voor bedrijven en organisaties die hun website eenmalig willen bijwerken, biedt db8 een backup en update service aan. Aan de hand van de configuratie en gebruikte extensies wordt er een tijdsinschatting gemaakt. Na akkoord maakt db8 een backup van de website en verzorgt de gehele update van Joomla en/of 3rd party extensies.

Automatische Backup & Update service

Het is ook mogelijk om een service contract af te spreken waarbij de website elke maand door db8 wordt bijgewerkt: Joomla update service. Neem hiervoor contact op met db8.